skip to Main Content

Az elmúlt időszak a Hangyasuli tevékenységeit is fejtetőre állította, hiszen egy csapásra szűntek meg az oktatással kapcsolatos csoportos programok. Ez ugyanakkor lehetőséget, időt is biztosított arra, hogy egy régebbi tervünket átgondoljuk, megvalósítsuk.

Eddig több ezer oldal tananyagot, környezeti neveléssel kapcsolatos információt tettünk elérhetővé, de mindig is volt egy hiányérzet bennünk, hogy nem létezik egy szoros kapcsolat, rendszer ezek között. Ezért született meg a Hangyasuli füzetek sorozat ötlete, amely elsősorban a növényvilággal kapcsolatos ismereteket kívánja rendszerezni, összegyúrni egy olyan formába, hogy azt akár csoportos tanóra keretében, akár otthon egyénileg használni lehessen.

A 17 részesre tervezett sorozat első része a „A csírázás szakaszai” nevet viseli. Az alapvető információkon túl gyakorlatokat, feladatokat tartalmaz, amelyek segítségével a gyerekek jobban megismerkedhetnek a témával: megvizsgálhatják a magok vízfelszívó-képességét, modellezhetik a csírázást, vezethetnek csíráztatási naplót, összehasonlíthatják a különböző magok fejlődését, sőt oldhatnak rejtvényeket is. A munkafüzet itt rendelhető meg.

Back To Top