skip to Main Content

A kialakult helyzetnek megfelelően egy hónappal hamarabb, április 30-án ért véget a Hangyasuli: III. évfolyam vetélkedő. A Hangyasuli szervezésében évente több vetélkedő, környezeti nevelési program zajlik, de talán ez a legnépszerűbb, a legnagyobb tömeget ez mozgatja meg.

A program 2017 októberében indult, és tanév közben minden hónapban egy-egy feladatlapot teszünk közzé, amelyet a gyerekek, egyéniben vagy csapatban meg kellett oldjanak. Kedvenc nevelési programunknak számít, mivel folyamatos bekapcsolódási lehetőséget biztosít, egész évben a környezetvédelem közelében tudja tartani a gyerekeket.

Alkalmanként sikerül egy-egy kisebb pályázatot a programhoz csatolni, de alapvetően önkéntes alapon működik a program. Igyekszünk a lehető legváltozatosabb feladványokat kialakítani,, ugyanakkor havonta és az évfolyam végén díjazni is a legjobbakat.

Az irány az jó, hiszen az első évfolyamban 14 település 149 diákja kapcsolódott be a vetélkedőbe, a másodikban 28 település 180 diákja, míg a harmadikban már 35 településről 354 résztvevője volt a programnak.

Tudatában vagyunk annak, hogy nem kis kihívást jelent hónapról hónapra letölteni, megoldani a feladatlapokat, ezért is dicséret illeti a gyerekeket, az őket segítő tanárokat egyaránt. Hogy lesz IV. Évfolyam, az biztos, hogy hogyan fog kinézni, azt még nem tudjuk. Szeretnénk ezzel a programunkkal lassan átlépni Székelyföld határait, minél több településre eljutni, minőségileg tovább fejleszteni. Talán nem elrugaszkodott ötlet, hogy az eddigi online verzió mellett nyomtatott feladatfüzetként is elérhetővé váljanak a feladatok a versenyzők számára, de ezt jelenleg csak halkan merjük kijelenteni.

Na de ne feledkezzünk el a III. évfolyamról. Az eddigiekhez hasonlóan két kategóriában kerül sor díjazásra: csapat és egyéni. A március-április fordulóban Nagy Alpár Barótról kapta a legtöbb pontot, míg a második helyen a felsőboldogfalvi különítmény osztozik: Antal Áron, Fekete Dorka-Fanni, Egyed Anita, Farkas Balázs. A teljes lista itt tekinthető meg.

A III. évfolyam során egyéniben a baróti Gaál Mózes Általános Iskola diákja, Nagy Alpár bizonyult a legjobbnak. Második és harmadik helyen a nagygalambfalvi általános iskola két diákja, Szász Henrietta és Vékás Edina végzett, vezetőtanáruk Nagy Kinga.

Csapatban az idén a Természetvédők csapata lett az első a homoródszentpáli László Gyula Általános Iskolából, vezetőtanár Kertész Hajnalka. Őket követi a sepsiszentgyörgyi Nicolae Colan Általános Iskolából az Állatbarátok csapata, vezetőtanár Köllő Zsolt-Ágoston. A harmadik helyen a Bioludmillák csapata végzett a sepsikőröspataki Kálnoky Ludmilla Általános Iskolából, vezető tanáruk Gaál Zsuzsanna. A teljes eredmény itt tekinthető meg.

Végezetül gratulálunk a versenyzőknek, az őket segítő tanároknak! Találkozunk októberben!

Back To Top