skip to Main Content

A Szekler Teker és a Zöld SzékelyFöld Egyesület biztonságos kerékpározást népszerűsítő programot szervez, hiszen a jelenlegi bizonytalan helyzetben sem szeretnék, hogy elmaradjon a már hagyományosnak számító nyári kerékpáros foglalkozás.

Ezúttal rendhagyó módon a Zoom online felület kap főszerepet a kiscsoportos, 6 főt magába foglaló képzésben. A programban részt vevő, elsősorban 5-8. osztályos gyerekek megismerkedhetnek egyrészt a kötelező kerékpáros felszereléssekkel, azzal, hogy milyen állapotban kell legyen a kerékpárjuk, ha használni akarják azt. A képzés azonban a településenken belüli közlekedésre lesz kiélezve, ismertetve, elemezve azokat a gyakori az helyzeteket, amelyekkel találkozhatnak, biztonságos, helyes megoldásokat kínálva.

 • A program július 13-24. között kerül megszervezésre, a pontos időpontokat a csoportokkal egyeztetve jelölik ki.
 • A program három elméleti, valamint egy gyakorlati alkalmat foglal magába. Az elméleti foglalkozások egyenként 1,5 órát tartanak, míg a gyakorlat 4 órás.
  • 1. foglalkozás: Indulásra készen. Milyen egy működőképes kerékpár? Hogyan tartsuk karban? Milyen kiegészítőkkel kell rendelkezzünk a biztonságos közlekedés érdekében?
  • 2. foglalkozás: Az alapok. Hogyan induljunk és álljunk meg helyesen? Hogyan kell vészhelyzetben fékezni? Miért fontos a szemkontaktus a közlekedés során? Hogyan kanyarodjunk, hogyan váltsunk sávot?
  • 3. foglalkozás: Gyakorlati helyzetek. Hogyan boldoguljunk a forgalomban? Melyek a legfontosabb közlekedési szabályok, amelyeket be kell tartanunk? Hogyan csökkenthetjük a balesetveszélyt?

A regisztrációt követően a résztvevőknek egy feladatfüzetet postázunk. A gyerekek az ebben található feladatokat kell megoldják, teljesítsék és beszámoljanak azokról a következő foglalkozáson. Ennek megfelelően már baráti, családi körben is lehetőség lesz a tanult dolgok begyakorlására.

 • 4. foglalkozás: Gyakorlati nap. A jelentkezők függvényében Székelyudvarhelyen és Csíkszeredában is sor kerül egy 4-4 órás gyakorlati programra, ahol az érvényben lévő biztonsági szabályokat betartva ellenőrzött módon átismételhetik, elmélyíthetik a tanultakat. Végezetül egy elismervényt kapnak a résztvevők.
 • Részvételi díj 200 lej/fő, amely tartalmazza az online oktatás díját, a gyakorlati program költségeit, valamint a nyomtatványokat.
 • Jelentkezési határidő: 2020. július 10.

Székelyudvarhely: Szekler Teker Egyesület, 0744-665841

Csíkszereda: Hangyasuli-Zöld SzékelyFöld Egyesület, 0742-125368

Back To Top