skip to Main Content
A Zöld SzékelyFöld Egyesület az Elveszett Világ Természetvédelmi- Turista és Barlangász Egyesülettel partnerségben vetélkedőt hirdet a Vargyas-szoros természetvédelmi terület értékeinek a népszerűsítése érdekében
MOL Románia és a Polgár-Társ Alapítvány által támogatott program igyekszik minél szélesebb réteget bevonni a programba, közelebb hozni a védett területet a gyerekekhez úgy, hogy minden korosztály megtalálja a számára megfelelő tevékenységet.
Az óvodások számára a Hangyaovi keretében, egy 100 oldalas munkafüzet kerül kidolgozásra, amely ingyenesen letölthető az alábbi linken. Az elkövetkező hónapokban folyamatosan kerülnek fel ide új anyagok.
Az 1-4. osztályosoknak egy képregény készült, amelyben Nyüzsgi, a kis hangya vezeti végig a védett területen az érdeklődőket. A gyerekek feladata tetszés szerint kiszínezni a képregény 2 lapját, illetve szüleik, tanítóik segítségével szöveget is ki kell találniuk, társítaniuk a grafikákhoz. Az elkészített feladatlapokat 2018. június 15-ig kell elküldeni az egyesület címére: 537297, Csíkcsicsó, Főút 175. szám, Hargita megye, vagy e-mailban az info@zoldszekely.ro címre.
Az 5-8. osztályos diákok három fős csapatokban, egy három fordulós versenyben vehetnek részt, amely utolsó fordulójára a Vargyas-szorosban kerül sor. Az első forduló feladatlapja innen tölthető le. A megoldásokat az innen elérhető két űrlapba kell feltölteni június 15-ig: 1,2,3 feladat + 4 feladat.
A program fontos része az elkészülő skandináv keresztrejtvényprogram, e köré épül a vetélkedő. Segítségével a pedagógusok egyedi feladatlapokat is készíthetnek, a megfejtés megadásával a program egy PDF formátumban letölthető rejtvényt generál. Mivel a rejtvény adatbázisában biológiához, földrajzhoz, környezetvédelemhez kapcsolódó adatok szerepelnek, kiváló lehetőség a tevékenységek színesebbé tételéhez. Bővebb infomáció kérhető a 0742-125368-as telefonszámon.
Back To Top