skip to Main Content
2017.12.02. – Véget ért a Hangyasuli: I. évfolyam novemberi fordulója, amelyre 35 csapat küldött be válaszokat. Ebben a fordulóban arra voltunk kíváncsiak, hogy kitalálják-e, hogy milyen madárfajról szól a megosztott vers, és hogy tudnak-e ők is írni egyet madarakról. Arra ösztönöztük a gyerekeket, hogy nézzenek szét otthon, tudják meg, hogy honnan érkeznek a különböző termékek otthonukba, illetve keressenek alternatívát, olyan termékeket, melyet kevesebbet szállítottak, közelebb gyártották otthonukhoz.
Ugyanakkor egy 8 kérdést tartalmazó hulladékkvízt is meg kellett oldjanak, majd az éghajlati öveknek megfelelően osztályozzanak különböző régiókat.
A legügyesebb ebben a fordulóban a csíkmenasági Gál Sándor Általános Iskola Hangyászok csapata (Jakab Andrea és Anasztázia) volt, a második helyezett a szentegyházi Elekes Domokos (Mártonffi János Általános Iskola), míg harmadik helyezést holtversenyben az Arany János Általános iskola két diákja, Koncz Beáta és Albert HunorCsíkszentmihályról.
Két forduló után már az összetett pontokat is érdemes figyelni, hiszen minden hónapban kisebb díjakat adunk át a legügyesebbeknek, de az évfolyam végén díjazzuk a legügyesebb csapatokat, iskolákat is.

Közzétettük a novemberi forduló teljes eredményét, valamint az összetett rangsort is, ugyanakkor megtekinthetőek a helyes válaszok is.

***

Minden hónap második napján elérhető a legújabb feladatfüzet, így van most is, megjelent a decemberi vetélkedő anyaga. Ez a többi fordulóhoz hasonlóan négy feladatot tartalmaz, amely eredményeit az innen elérhető űrlapba kell beírni.
A mostani fordulóban vándor- és itthon maradó madarakat kell meghatározni, különböző macskaféléket elhelyezni a világtérképen, hibernáló állatokat azonosítani, majd megtudni, hogy egyes napokon milyen jeles környezetvédelmi nap van.
Az új eredményeket december 31-ig kell beküldeni.
Back To Top