skip to Main Content

A nemrég véget ért Kaland a Csomádban projektünkben keretében több merész célt is kitűztünk, vetélkedőt szerveztünk, társasjátékot szerkesztettünk, valamint több film, animációs is készül a projekttel kapcsolatosan. Ezekből gyűjtöttünk össze egy kis összefoglalót. 


A projekt során több oktatási tevékenységet szerveztünk, melyek által igyelkeztünk -elsősorban a gyerekeknek- bemutatni a Mohos-tőzegláp–Szent Anna-tó védett terület értékeit. Ezeket a tevékenységeket mutatja be az alábbi kis film.


Egyik büszkeségünk a védett területről készült magyar nyelvű, román felirattal ellátott film. Sikerült benne, nem csak a területet bemutatni, hanem több, a területtel foglalkozó szakembert is megszólaltatni benne. Úgy gondoljuk, ennek a kisfilmnek helye van a székelyföldi biológia, földrajz órákon.


Szerettünk volna egy olyan játékot elkészíteni, amely játékosan segít megismertetni a gyerekekkel, felnőttekkel egyaránt a Mohos-tőzegláp–Szent Anna-tó védett terület értékeit. Hogy ez sikerült-e? Töltsd le és mondj véleményt!


A Kaland a Csomádban nevet viselő vetélkedőbe 5-8 osztályos, erdélyi diákok jelentkezhettek be, három fős csapatokban. A feladatfüzetet megoldó, legtöbb pontot elért 10 csapat szeptember 16-án a Csomádban vett részt a vetélkedő döntő fordulójára.

A programot támogatja a Polgár-Társ Alapítvány és a MOL Románia, partnerünk a Pro Szent Anna Egyesület.

***

 

Back To Top