skip to Main Content
2017.08.01. – A kerékpározás rendkívül elterjedt mind a fiatalok, mind az idősebbek körében, hiszen egy hatékony közlekedési eszköz a települések sűrűjében, kikapcsolódásra, testmozgásra is használható.
Mielőtt kerékpárra pattanunk, fontos megismernünk a közlekedési szabályokat, hiszen ha nem megfelelően közlekedünk, veszélyeztetjük magunk és mások testi épségét. Sajnos a gyakorlatban sokszor találkozunk olyan kerekesekkel, akik meggondolatlanságból megfelelő kivilágítás, irányjelzés nélkül, a legalapvetőbb közlekedési szabályokat mellőzve kelnek útra.
A kerékpáros oktatás helyet kell kapjon az iskolákban is, hiszen fel kell hívni arra a figyelmet, hogy nem egy divatos hóbort a sisak, a lámpák használata, hanem a kerékpáros testi épségének megóvója.
A Zöld SzékelyFöld Egyesület és a Szekler Teker Egyesület által kidolgozott, Csíkszereda Polgármesteri Hivatala által támogatott tananyag ebben kíván segítséget nyújtani. A Biztonságban két keréken anyag első része bemutatja a kötelező és ajánlott kerékpáros kiegészítőket, a leggyakoribb, balesetet kiváltó okokat, illetve ötleteket ad. Az összeállítás végén pedig kivetíthető formátumban is megtalálható az anyag, így osztálytermekben, nagyobb közönség előtt is könnyedén felhasználhatjuk.
A tananyag második része egy társasjátékot tartalmaz, amely az első rész kiegészítéseként jött létre, hogy a gyerekek az iskolában vagy akár a családban társasjátékként használva szórakozás közben többet tudjanak meg a biztonságos kerékpározásról.
A Hangyasuli tananyagjai továbbra is nagy népszerűségnek örvendenek, hiszen a már 1.200 oldalt meghaladó anyag különböző részeit több mint 11.000 alkalommal töltötték le. A kerékpáros tananyagot augusztusban letöltők között kisorsolunk egy elkészített Tekerj! társasjátékot.

TANANYAG LETÖLTÉSE

Back To Top