skip to Main Content

Telik az idő. Egyesületünk a Zöld SzékelyFöld Egyesület nemrég hagyta maga mögött működésének 15-ik évét, amelyből az utolsó 10 a Hangyasuli körül forgott.

Tevékenységeink során egyre szaporodtak a környezeti neveléshez kapcsolódó programjaink, voltak amelyeket kis támogatások segítségével került megvalósításra, de számos olyan amely önerőből, egy jó ötlet mentén indult el, de került néhány „combos” projekt is. Idővel be kellet látnunk, hogy főként az apróbb programok eredményei elvesznek, feledésbe merülnek, szinte értelmetlenné válnak. Így kell életre az egyesület logójára támaszkodva a Hangyasuli, amely összefogta azokat a programokat, tananyagokat, amelyek a környezeti neveléshez kötődtek. Ennek köszönhetően lassan-lassan belopta magát a köztudatba és ma már kevés olyan székelyföldi iskola van, amely nem került kapcsolatba a Hangyasuli programjaival, anyagaival.

Így 10 év Hangyasuli távlatából egy kis sorozatot indítunk, amelybe alkalmanként igyekszünk bemutatni a különböző feladatlapjainkat, játékainkat. Ez hasznos lehetőség számunkra is, hisz alkalmat ad arra, hogy rendszerezzük a különböző anyagainkat, végleges, „ember elé való” formára gyúrjuk őket. Lesznek, amelyeket online a honlapon keresztül lehet játszani, vannak amelyeket mobil alkalmazásként is játszhatunk, letölthetünk PDF formátumban, vagy akár meg is vásárolhatunk.

Szóval kövessük a hangyamorzsákat …

Back To Top