skip to Main Content

Táborok, kirándulások, tanórák alkalmával, de akár otthon családi körben is jó időtöltés lehet az Aktivity alapjaira épülő HangyAktív játék. Oktatási segédanyagnak szántuk, célunk ezzel is, hogy miközben szórakozunk, hasznos ismeretekre is szert tegyünk a környezetünkről. A 194 darab, állatvilággal kapcsolatos közmondást tartalmazó kártyát le lehet tölteni a tananyagjaink közül. A csapatok feladata, hogy minél hamarabb kitalálják a kártyán található közmondásokat miközben a társuk rajzol, mutogat vagy akár körbeírja azt. A nehézségi szintet (a közlés módját) magunk választhatjuk meg annak függvényében, hogy milyen idősek a játékosok.

Elkészült az anyag termék formájában is, ez 80 kártyalapot, 160 közmondást tartalmaz. Bővebb információkat itt lehet találni.

Játékszabály

A HangyaAktív egy csoportos tevékenységeknél használható tananyag. A csomag 80 kártyalapot/160 állatvilággal kapcsolatos közmondást tartalmaz. Alkossunk két fős csoportokat, majd az óramutató járásának megfelelő irányába kezdjük el a játékot. Egy perc áll rendelkezésre a kártyán található közmondás bemutatására. Bemutatás módját szabadon választhatjuk (körbeírás, rajzolás vagy mutogatás) a kívánt nehézségi szint függvényében. Az a csapat, amelyik kitalálja a közmondást a meghatározott idő alatt, egy pontot kap.

Back To Top