skip to Main Content

Sok projektünk kapcsolódott a hulladékokhoz, sokáig úgy tűnt, hogy ez lesz az a témakör, amelyben sikerül jobban elmélyüljünk. Néhány éve azonban meghúztuk a vonalat. Beleuntunk abba, hogy az önkormányzatok, intézmények sűrű váll lapogatása ellenére sem tudtunk előrébb lépni, csak folyamatosan arról beszéltünk, hogy tényleg milyen fontos, de mikor lépni kellett, nem volt akivel.

Ettől eltekintve előadásaink során gyakran visszaköszönt a téma, így csak a tavaly több mint 1.100 gyereknek tartottunk hulladékgazdálkodással kapcsolatos előadást. A legnépszerűbb talán a „pástétomos” előadásunk, amely során bemutatjuk, hogy milyen sok információ van egy termék csomagolásán, és mindezek segíthetnek abba, hogy ne találomra válasszunk termékeket vásárlásaink során.

Néhány éve egy SZKA-s projekt keretében készült el, egy kivetíthető előadásanyag, ehhez kapcsolódó részletes leírás, és nem utolsó sorban egy kis videó is.

Gyakorlati foglalkozásokhoz készítettünk egy kis matricás füzetet is. Ebben szó kerül a bennünket körül vevő termékekről, szelektív hulladékgyűjtésről, lerakásról egyaránt.

Back To Top