skip to Main Content
A nevelési programjainkat kívántuk színesíteni akkor, amikor a Hangyasuli: I. évfolyam elnevezésű program elindítása mellett döntöttünk. Más programjainktól eltérően ez az, amelyik teljes egészében arról szól, ami a hosszú távú célunk: folyamatos környezeti nevelési programot biztosítani régiószinten.
A Zöld SzékelyFöld Egyesület Hangyasuli programja keretében egyrészt aktív programokat szervez különböző iskolákban, másrészt szakmai anyagokat is dolgoz ki, amelyeket a pedagógusok könnyedén felhasználhatnak tevékenységeik során.
A nevelési programjainkat kívántuk színesíteni akkor, amikor a Hangyasuli: I. évfolyam elnevezésű program elindítása mellett döntöttünk. Más programjainktól eltérően ez az, amelyik teljes egészében arról szól, ami a hosszú távú célunk: folyamatos környezeti nevelési programot biztosítani régiószinten. Így az érdeklődő gyerekek egy vetélkedő keretében környezetvédelemmel kapcsolatos témakörökkel ismerkedhetnek meg havonta, az egyesület ugyanakkor újabb és újabb feladatokat dolgoz ki, fejlesztve ezáltal a programot.
A kezdeti hónapok költségeit az OTP Románia fedezte, majd januártól az egyesület biztosította a program működését. Az első évfolyamba 14 településről 149 gyerek kapcsolódott be, és minden bizonnyal a 2018. október 1-jétől induló második évfolyam még több település még több diákját fogja majd bevonni.
Az első évfolyam végén, nyolc fordulót követően a két kategóriában a rangsor a következő:

Egyéni
1. Balogh Adrienn (356,29 pont) – Sepsiszentgyörgy, Székely Mikó Kollégium
2. Elekes Domokos (355,66 pont) – Szentegyháza, Mártonffi János Általános Iskola
3. Koncz Beáta (331,6 pont) – Csíkszentmihály, Arany János Általános Iskola
Csapat
1. Hatodik osztály (367,54 pont) – Homoródszentpál, László Gyula Általános Iskola
Barabás Botond, Bencze Attila, Bíró László, Csáka Botond, Csáka Szende, Imre Beáta, Nagy Andrea; vezetőtanár: Kertész Hajnalka
2. Zöldikék (367,09 pont) – Felsőcsernáton, Bod Péter Általános Iskola
Kész Rita, Bőjte Edit, Lukács Lilla, Rákossy Timea, Ambrus Boglárka, Bajka Zita, Bíró Gyöngyvér; vezetőtanár: Mágori Melinda
3. Vadrózsák (356,61 pont) – Homoródszentpál, László Gyula Általános Iskola
Benő Richárd Dániel, Mezei Kincső Eszter, Vass Melánia; vezetőtanár: Kertész Hajnalka

A teljes rangsor itt tekinthető meg.
A Hangyasuli a nyerteseknek a hét folyamán eljuttatja a díjakat, illetve minden résztvevőnek köszöni a kitartást, a programban való részvételt.
Back To Top