skip to Main Content

Októberben a hetedik évfolyama kezdődik a Hangyasuli egész tanévet átölelő vetélkedőjének. 2017-ben indult az Első évfolyam azzal a céllal, hogy folyamatos kihívások segítségével egész évben a természetvédelem közelében maradhassanak a téma iránt érdeklődő 5-8 osztályos gyerekek. Sikeresnek bizonyult a kezdeményezés, hónapról-hónapra Székelyföld szerte sok gyerek csatlakozott a kihívásokhoz, mélyedt el a feladatokban.

Folyamatosan keressük az újdonságokat, azokat a játékötleteket, amelyek beépíthetőek a következő hónap feladatlapjába. Nem kis erőfeszítéssel jár ez a folyamat, de arra sarkalja a Hangyasulit, hogy hétről-hétre még több új feladatot dolgozzon ki, és ezáltal hozzá tegye a maga részét a régió környezeti nevelésének fejlődéséhez.

Most tehát hetedik alkalommal indul el az 5-8. osztályos diákok számára kiírt vetélkedőnk a Hangyasuli VII. Évfolyam. Továbbra is csapatban vagy egyénileg lehet jelentkezni a vetélkedőre. Innen letölthető az első hónap feladatlapja, és ahogyan az előző években is volt az aktuális hónap utolsó napjáig fel lehet tölteni a megfejtéseket a bejegyzés alján található űrlapba.

Nemrég beszélgettünk azokkal a gyerekekkel, akik „kiöregedtek” a versenyből. Az a kérdés merült fel, hogy nem lehetne-e a vetélkedőt kiterjeszteni a nagyobb korosztályra, a 9-12-es diákokra is? De, lehet. Elsősorban azok a gyerekek megérdemlik, akik már évek óta kitartóan vették a vetélkedő által eléjük gurított akadályokat, bizonyították, hogy érdekli őket a környezetvédelem.

Tehát Hangyasuli Plusz néven indul a 9-12 osztályos gyerekeknek szánt vetélkedő 1. évfolyama is. Az innen letölthető feladatlapokat egyéniben kell megoldják a gyerekek és szintén a hónap utolsó napjáig elküldjék a kitöltött feladatlapot PDF formátumba az egyesület info@zoldszekely.ro e-mail címére.  

Hajrá!

Back To Top