skip to Main Content

Az évek során számtalan olyan programunk volt, amely Csíkszereda természeti értékeivel foglalkozott. Rendszerint túrákat szervezünk a környéken, gyerekcsoportokkal a park madár- és fafajait vizsgáljuk, „kincseket” keresünk, előadások, foglalkozások keretében mesélünk az itt előforduló élővilágról. Mindezek ellenére az volt az érzésünk, hogy nagyon hiányosak az ismereteink a város értékeivel, zöld történetével kapcsolatosan, nem ismerjük az egész történetet.

Ezért is született idén tavasszal az ötlet, hogy Zöldszereda név alatt egy ernyőprogramot hozunk létre és -mivel sok tevékenységet tartalmaz- több pályázati lehetőség segítségével megpróbáljuk megteremteni az anyagi hátteret ennek megvalósításához.

Az első kiváló lehetőség a Fuss neki, mely segítségével két célt kívánunk megvalósítani: létrehozzunk egy tematikus honlapot, valamint egy családi kincskereső játékot készítünk el. A honlap segítségével igyekszünk minél teljesebben bemutatni a város és környékének zöld értékeit és a kincskereső játékkal arra motiválni a gyerekeket, családokat, hogy tágranyitott szemekkel járják be a várost, figyeljenek, tanuljanak.

Szóval, megéri támogatni az ötletet!

Back To Top