skip to Main Content
A Zöld SzékelyFöld Egyesület környezeti nevelési programjai során igyekszik minél közelebb hozni a természetet, a különböző fajokat a gyerekekhez, hiszen úgy gondoljuk, hogy akkor fogunk védeni, tisztelni valamit, ha ismerjük is azt.
Az Elveszett Világ Természetvédelmi- Turista és Barlangász Egyesülettel partnerségben „Rejtélyes Vargyas” név alatt zajlik egy a Vargyas-szoros védett terület értékeit népszerűsítő projekt, amely kiváló keretet biztosít arra, hogy továbbfejlesszük anyagainkat is.
MOL Románia és a Polgár-Társ Alapítvány által támogatott projekt segítségével több olyan információs anyag készült el, amely segít megismerni egyrészt a Vargyas-szorosban is előforduló állatvilágot, ugyanakkor szélesebb körű ismereteket is ad.

Mit is tartalmaz a most elkészült, a Hangyasuli oldaláról elérhető tananyagcsomag?
1. Madárfajokat bemutató információs plakátok. Összesen 32 hazai madárfajt bemutató információs plakát készül el, amelyek A4-A3-as plakátként használhatóak, ezek tartalmazzák az adott faj tömör bemutatását. Jelenleg két, 4-4 fajt tartalmazó csomag tölthető le, az elkövetkezőkben tovább bővül ez a rész. (letöltés)
2. Madárcsaládokat ismertető plakátok. Iskolák számára készült el ez a sorozat, amelyben több madárcsalád kerül bemutatásra. Ajánlott nyomtatási méret: 1 x 0,5 méter. Az anyag segítségével a gyerekek könnyebben megtanulhatják, hogy melyek a hasonlóságok és a különbségek az egyes fajok között. Jelenleg a cinegeféléket, fecskeféléket, bagolyféléket, gólyalakúakat, tyúkalakúakat, rigóféléket, pintyféléket, harkályféléket bemutató kétnyelvű (HU+RO) anyagok tölthetőek le, de ezek is az elkövetkezőkben tovább bővülnek. (letöltés)
3. Memóriakártya. Elkészült egy a Vargyas-szorosra jellemző, 16 állatfajt tartalmazó memóriakártya is, amelyet szintén letölthetővé tettünk. (letöltés)
4. Madarak, kicsik és nagyok. Ezt a címet viseli egy újabb oktatójátékunk, amelynek elkészítettük letölthető verzióját is. A tananyag két játékot tartalmaz, segítsé-gével a gyerekek érdekes hasonlóságokat figyelhetnek meg a madárfajok esetében. Egyiknél az idős és fiatal egyedeket kell párosítani, míg a másiknál a hímeket és tojókat. (letöltés)

Ezúttal egy kis játékot is hirdetünk. Nyomtassa ki valamelyik anyagot, és helyezze ki, használja otthonában, munkahelyén, iskolában, majd küldjön be képet erről (info@zoldszekely.ro). A beküldők között banneranyagra kinyomtatott, 1 x 0,5 méter méretű, madárfajokat ismeretető plakátot sorsolunk ki.
Back To Top