skip to Main Content

A Zöld SzékelyFöld Egyesület partnerségben a Pro Szent Anna Egyesülettel Kaland a Csomádban névvel indít környezetvédelmi programot, mely célja a Szent Anna-tó – Mohos tőzegláp védett terület értékeinek a népszerűsítése.

A MOL Románia és a Polgár-Társ Alapítvány által támogatott projekt keretében több tevékenység kerül megrendezésre, amelyekkel igyekszünk minél nagyobb célközönséget elérni.

A Kaland a Csomádban nevet viselő vetélkedőbe 5-8 osztályos, erdélyi diákok jelentkezhetnek be, három fős csapatokban. Az egyesület honlapján bejelentkező, első 200 főnek postán elküldjük a feladatfüzetet, de letölthető PDF formátumban is honlapunkról. A válaszokat az online űrlap (hamarosan közzétesszük) kitöltésével kell beküldeni, legkésőbb 2023. június 31-ig.

A legjobb 10 csapat meghívást kap a Csomád-hegységben megrendezésre kerülő végső, szeptemberi fordulóra, ahol majd a szakemberek vezetik körbe őket és mesélnek a védett terület élővilágáról, értékeiről.

De természetesen a most meghirdetett vetélkedő mellett számos más tevékenységre is sor kerül, amelyek szintén hozzájárulnak a védett terület értékeinek a népszerűsítéséhez.

  • Kirándulásokat szervezünk osztályoknak, de kisgyerekes családoknak is a Mohos-tőzegláphoz.
  • Két kisfilm készül, egyik bemutatja, összefoglalja a program tevékenységeit, míg készül egy kis természetfilm is, amely a terület természeti értékeit járja körül.
  • A program során készült fajokat bemutató fényképeket, érdekes, kétnyelvű információk kíséretében megosztjuk a világhálón.
  • Mindezek mellett talán a legnagyobb kihívás csapatunknak a „Kaland a Csomádban” nevet viselő társasjáték elkészítése lesz. A játék felületet a Csomád hegység grafikája képezi majd, amelyen a játékosok végig haladva, megismerkedhetnek a hegycsúcsokkal, patakokkal, a különböző helyszínekkel, így játékosan, könnyedén megbarátkozhatnak a tájjal. Mindezek kiegészülnek különböző játékkártyákkal, információkkal, amelyek további információkat lop be a játékosok tudatába. Az elkészült játék a Hangyasuli honlapjáról, PDF formátumban letölthetővé válik, így bárki hozzáférhet ahhoz.

FELADATFÜZET IGÉNYLÉS

Back To Top