skip to Main Content

2021. január 29-től a környezet iránt érdeklődők számára megnyílik a Hangyasuli tanterme: az óvodásoktól az iskolásokon át a felnőttekig minden korcsoportot nyitott ajtókkal vár Csík környékének zöld tanterme. Oktatótermünket a jelenlegi helyzetben elsősorban családok számára ajánljuk, akik változatos foglalkozások során kipróbálhatják a Hangyasuli közel 100 féle környezeti nevelési játékát, tananyagát. Az oktatóterem alkalmas a csapatmunkára, a közös alkotásra, a felszabadult játékra, ugyanakkor a környezetvédelem rejtelmeiben, a természet csodáiban való elmélyülésre. A folyamatosan bővülő játékok katalógusát a lap alján lehet megtekinteni. A szakmai felügyelet mellett zajló tevékenységek során természetesen a hangsúly nem csak a játékra helyeződik, hanem az ismeretátadásra is.

A Hangyasuli az elmúlt években igyekezett egy színes palettát kínálni a környezeti nevelés iránt érdeklődőknek. Versenyek, táborok, kirándulások, tanulmányutak, előadások, foglalkozások, szakmai képzések, mind hozzátettek egy-egy morzsát, hogy Székelyföldön a gyerekek, felnőttek közelebb kerüljenek a természethez.

Az elmúlt év az ötleteink rendszerezéséről, fejlesztéséről szólt, felújítottuk, kiegészítettük anyagainkat. A kialakult helyzet ráerősített arra, hogy lehetőségeinkhez mérten függetlenítenünk kell a tevékenységeinket a pályázatoktól, oktatási programoktól, biztosítva a folyamatos környezeti nevelési programokat.

Márciustól tovább színesedik a Hangyasuli kínálata, elindulnak a kiscsoportos, tematikus foglalkozások, a terepi programok, valamint továbbra is fel-fel bukkanunk majd a régió rendezvényein.

Back To Top