skip to Main Content

A Zöld SzékelyFöld Egyesület Hangyasuli programja keretében természetismereti vetélkedőt szervezett Középcsíki medencei 5-8 osztályos diákoknak. A vetélkedő célja játékos módon megismertetni a régió diákjait természeti értékeinkkel, ugyanakkor arra ösztönözni őket, hogy be is barangolják a vidéket.
A Zöld SzékelyFöld Egyesület Hangyasuli programja keretében természetismereti vetélkedőt szervezett Középcsíki medencei 5-8 osztályos diákoknak. A vetélkedő célja játékos módon megismertetni a régió diákjait természeti értékeinkkel, ugyanakkor arra ösztönözni őket, hogy be is barangolják a vidéket. A feladatlapok megoldásával olyan madárfajokkal ismerkedhettek meg, amelyek közvetlen közelükben is megtalálhatóak, érdekes információkat tudhatnak meg róluk. Az állatvilággal kapcsolatos közmondásokat gyűjtsenek, és ugyanakkor megpróbálják meg is magyarázni azokat, hogy miért alakultak ki azok. A keresztrejtvény megoldásával növényfajok neveit lehet megtudni, és nem utolsósorban a kincskeresés során három kincses dobozt kell megtaláljanak a programban részt vevő diákok a Bogát-kápolnánál, a Szent János templomnál, valamin a Cibre fürdőnél.
A kincses dobozokban található betűket összerakva egy a területen megtalálható ritka állatfaj nevét lehet megtudni. A verseny során a legügyesebbnek a csíkszentmihályi Arany János Általános iskola Barázdabillegetők csapata lett (Máté Edina, Koncz Kinga) akik maximális pontszámmal végeztek az első helyen. Második helyen a csíkszentmiklósi Bari-Bróók csapat végzett (Baróti Ákos, István Előd), míg harmadikok a csíkszépvízi Tulipánok lettek (Fico Zsófia, Rostás Margit).

Back To Top