skip to Main Content

Az új tanévtől kezdve szeretnénk még erőteljesebben összefonni a két fő területetünket (oktatás és tananyag-kidolgozás). Az OTP Bank Románia RT. támogatásával elindult a Hangyasuli – 1. évfolyam elnevezésű program. Fontosnak tartjuk a folyamatos, szervezett nevelési tevékenységet, ezért a program a tanítási évhez igazodik, de a vakációk során is lesz lehetőség különböző tevékenységekbe bekapcsolódni.

Az elmúlt évek során a Hangyasuli a regió legjelentősebb környezeti nevelési programjává nőtte ki magát. Célja egyrészt szakmai segítséget nyújtani a környezeti nevelés iránt érdeklődő pedagógusoknak tananyagok kidolgozásával, de ugyanakkor konkrét nevelési programokat is szervez a régió diákjai számára.

Hogy jó úton haladunk, mi sem bizonyítja jobban, hogy az elmúlt 11 év során 653 programot szerveztünk 14.985 gyerek résztvételével. Elkészült egy jelenleg 1.412 oldalas ingyenesen letölthető szakmai tananyag elsősorban pedagógusok részére, amelyet 11.037 alkalommal töltöttek le 447 településről.
A Zöld SzékelyFöld Egyesület tagjai havi rendszerességgel egy feladatfüzetet dolgoznak ki, amelyet a Hangyasuli honlapjáról lehet majd letölteni. Ezt az érdeklődő osztályok, diákok a pedagógusok segítségével megoldhatják, és az egyesület munkatársai havonta kiértékelik, elérhetővé teszik a helyes válaszokat. A feladatfüzet segítségével a gyerekek különböző témakörökkel ismerkedhetnek meg, tanulhatnak, de ugyanakkor hangsúlyt helyezünk a gyakorlati tevékenységekre, eredményekre is.
Célunk ugyanakkor, hogy szorosabbra fűzzük az együttműködést a régió környezeti nevelés iránt érdeklődő pedagógusaival, iskoláival, az igényeknek megfelelően fejlesszük a szakmai anyagokat, ugyanakkor lehetőség szerint támogassuk a bekapcsolódott osztályokat játékokkal, ismeretterjesztő anyagokkal, külön programok szervezésével.
A programra ennek megfelelően elsősorban székelyföldi osztályok, gyerekek jelentkezését várjuk a honlapról letölthető jelentkezési űrlap segítségével. A programra folytamatosan lehet jelentkezni, az első feladatlap október 2-án fog megjelenni.
Bővebb információk a 0742-125368-as telefonszámon, vagy az info@zoldszekely.ro e-mail címen kérhetőek.

 

Back To Top