skip to Main Content
2019.04.28. – A Zöld SzékelyFöld Egyesület partnerségben az Elveszett Világ Természetvédelmi-, Turista és Barlangász Egyesülettel idén is egy összetett környezeti nevelési programot indít a régió diákjai számára.
Az egyesület Hangyasuli programja keretében számos oktatási programot szervez: aktív programokat (előadások, versenyek, túrák, stb.), ingyenesen letölthető tananyagokat dolgoz ki és tesz elérhetővé, valamint a tanévet átölelő vetélkedő-sorozatot szervez. A Zöldövezet program keretében a Polgár-Társ Alapítvány és a MOL Románia által támogatott „Hangyaboly” elnevezésű projekt során szervezett vetélkedő és képzés teszi színesebbé idén a nevelési programjainkat.
  • Hangyaboly, regionális környezetvédelmi vetélkedő (5-8 osztály). A május 25-én első alkalommal megrendezésre kerülő program célja egy egyedi vetélkedési lehetőség létrehozása, ahol Székelyföld különböző iskolái összemérhetik tudásukat. A Csíkszeredában megrendezésre kerülő versenyre iskolánként 2 fős csapatok nevezhetnek be vezetőtanáruk irányításával május 17-ig az innen elérhető adatlap kitöltésével. A hangsúly nem a bemagolt adatmennyiség visszakérdezésén van, hanem a rendelkezésre álló adatok értelmezésén. Ennek megfelelően a csapatok szabadon használhatnak bármilyen általuk hozott papír alapú információt (pl. fajhatározók).
  • Szakmai képzés tanároknak. A régió környezeti nevelésének a fejlesztése érdekében elengedhetetlen a szakmai képzés, amely segítségével a pedagógusok új módszerekkel, ötletekkel ismerkedhetnek meg. Szeptember második felében a váci Magosfa Alapítvány szakemberei a Hangyasulival közösen egy két napos képzést tartanak Csíkszeredában. A képzésre a helyek száma korlátozott, és regisztrációhoz kötött. Túljelentkezés esetén a résztvevők névsorát a szervezők fogják véglegesíteni, ahol elsőbbséget fognak élvezni a Hangyasuli programjaiban részt vevő tanárok. Az innen letölthető bejelentkezési űrlapot legkésőbb június 15-ig kell visszaküldeni.
Mindezek mellett elkészül egy madarakat bemutató plakát és egy madárhatározó, egy Fajkvíz nevet viselő online applikáció, valamint egy tanároknak szóló szakmai anyag. Mindemellett 25 foglalkozásra is sor kerül a székelyföldi iskolákban.
A programmal kapcsolatos bővebb információk a 0742-125368-as telefonszámon, valamint az info@zoldszekely.ro email címen kérhetőek.
Back To Top