skip to Main Content

A Bogát-hegyi kápolnát valószínűleg könnyűszerrel megtaláljuk a térképen, ha nem is jártunk esetleg még ott, de bizonyosan láttuk már az útról. Ide vezet családi túránk.

Utunk a Bogát-hegy tövéből indul. Egy földút kapaszkodik ki a hegyoldalba, ezen haladunk felfele. Itt rögtön kézbe vesszük a növényhatározókat, hiszen akácot, rezgő nyárt, kocsányos tölgyet és más fafajokat is találunk, ha figyelmesek vagyunk. A kápolnánál, miután megcsodáltuk a kilátást, játékosan megismerkedünk a különböző levelek formájával. A résztvevők a 3D-s leveleket kell azonosítsanak tapintás alapján. Leereszkedünk a kápolnától, majd balra folytatjuk utunkat a földúton. Érdemes csendben közlekedni, mert ha szerencsénk van, foglyokat, vörös vércsét, rókát, alkalomadtán medvét is láthatunk.

Madéfalva szélére érkezik utunk, de balra kanyarodva hamarosan el is hagyjuk azt, és az Olt mentén, az úton sétálunk vissza kiindulópontunkra. Az Olt elméletileg jó helyszín lehetne a újabb fajok megismerésére, de hogy a hulladékok tömege ne rontsa el kedvünket, nem megyünk közelebb.

4,2 km-t megtéve érünk vissza a kiindulópontunkhoz.

⏳ Időtartam: 4-5 óra
Előzetes regisztráció szükséges, a helyek száma korlátozott: 0742-125368, info@zoldszekely.ro
🤲 A terepi program díja:
• 30 lej/család
• 15 lej egyéni résztvevőknek

vissza

Back To Top