skip to Main Content
Hogy a fákkal ismerkedjünk, már nem is kell messze menjünk, hiszen a parkban is lehetőségünk van megismerni azokat a fajokat, amelyek mellett naponta elmegyünk, de igazából alig tudunk valamit róluk. A Fázzunk a parkban 1. egy egész éves program első része, amely során a parkban „bogarászva” 16 fafaj, cserje megismerése a célunk.
 
⏰ Időtartam: 1,5 óra
🗺️ Időpont/helyszín: 17.00, központi park
Előzetes regisztráció szükséges, a helyek száma korlátozott: 0742-125368, info@zoldszekely.ro
💰 A program díja:
• 30 lej/család
• 15 lej egyéni résztvevőknek

Ezen a hétvégén sem maradunk a négy fal között, újabb 🥾 túrára indulunk, ezúttal a Harom-tető környéke a célpontunk. A látszólag cudar idő ellenére egyre nagyobb a mozgás az erdőben, az állatok (akárcsak mi) nagyon várják a 🌱 tavasz érkezését.
A mókusok, királykák, cinegék, rigók, őzek 🦌 mind-mind arra várnak, hogy egy röpke pillanatra bemutatkozhassanak nekünk! Természetesen nem kerüljük el a 🏰 Harom várát, a romokat körbebogarásszuk.
Egy új feladatfüzet segítségével az erdő élővilágával ismerkedünk.
Az útvonal hossza 6-8 km között változhat, így a fiatalabb korosztály a rövidebb útvonalat választhatja, akik pedig több kalóriát szeretnének égetni, azoknak a teljes útvonalat ajánljuk.
A csapadékmentes időjárást 🌈, a sarat és az információkat a Hangyasuli biztosítja, ti csak a 😊 jókedvet kell hozzátegyétek.

⏰ Időtartam: 5 óra
🗺️ Időpont/helyszín: 10.00-15.00, Zsögödfürdő
Előzetes regisztráció szükséges, a helyek száma korlátozott: 0742-125368, info@zoldszekely.ro
💰 A terepi program díja:
• 30 lej/család
• 15 lej egyéni résztvevőknek

Leporoljuk túrabakancsunkat és útnak indulunk! A következő célpontunk a Bogát-hegy lesz, ahol a közelgő tavasz jeleit keressük. Ismerkedünk a fákkal, azok terméseivel, keresünk nyomokat, nézünk fészket, gyönyörködünk a tájban.
Ezúttal sem marad el a helyszínre szabott feladatfüzet, amely információkat tartalmaz, jobb odafigyelésre ösztönzi a gyerekeket, felnőtteket.

 Időtartam: 4-5 óra
 Időpont/helyszín: 10.00-14.00, Csíkrákos
Előzetes regisztráció szükséges, a helyek száma korlátozott: 0742-125368, info@zoldszekely.ro
 A terepi program díja:
• 30 lej/család
• 15 lej egyéni résztvevőknek

Lassan közeledik a 🌱 tavasz! Elérkeztünk idei első túránkhoz, amelyen az ébredező természet jeleit kutatjuk. Bakancsot húzunk, és igyekszünk minél több fafajt megismerni, megfejteni azok életkorát, beszélünk az évgyűrűkről, levelekről, termésekről. Óvatosan lépegetve bizonyosan lehetőségünk lesz az élelem után kutató madarakat is megpillantani, megtudni azok neveit. De keresünk 🐗 nyomokat is, legyen az rágás, lábnyom vagy akár ürülék, amelynek segítségével információkat gyűjthetünk az erdő, mező lakóiról.
A program résztvevői egy-egy 📚 feladatfüzetet kapnak, amely egyrészt hasznos információkat tartalmaz, másrészt feladványokat is, amelyeket a hallottak alapján meg lehet oldani, a matricákat a megfelelő helyre ragasztani.
Időtartam: 4 óra
Időpont/helyszín: 10.00-14.00, Csíksomlyó
Előzetes regisztráció szükséges, a helyek száma korlátozott: 0742-125368, info@zoldszekely.ro
A terepi program díja:
• 30 lej/család
• 15 lej egyéni résztvevőknek

Ezen a hétvégén újból a 🦉 madarakról tanulunk, ezúttal a FAJKVÍZ segítségével. A játék sok érdekes adatot tartalmaz különböző madárfajokról, a megjelenő adatot kell társítanunk a feltüntetett négy faj egyikével.
  A cél természetesen nem a 🏃‍♂️💨versenyzés, hanem hogy minél több érdekes információt 📗 tanuljunk a bemutatott fajokról, megnézzük, hogy miért 👌 igaz az információ egy adott fajra, és miért nem a többire.
  Nem utolsósorban barátkozunk a 📚 madárhatározóval, amely jó barátunk lehet a későbbiekben is, ha sétáink során ismeretlen 🦆 madarakkal találkozunk.
 
Időtartam: 3 óra
Időpontok: 9.00-12.00, 12.00-15.00, 15.00-18.00
A foglalkozás díja: 50 lej/család

Megmentenéd a 🌍 Földet? Ámulva nézel természetfilmeket, és tennél valamit az állatok, növények védelméért? Szeretnél egy 🤝 összetartó kis csapat tagja lenni? Társakat keresel, akik zölden gondolkoznak?
Amikor ♻️ környezetvédelemről beszélünk, akkor leggyakrabban egy kis csoport jut eszünkbe, a 🌱 „zöldek”, és úgy gondoljuk, hogy az ő feladatuk, hogy megoldják, orvosolják a problémákat, elégedetlenkedjenek, ha a helyzet megkívánja. Pedig ez nem így van. 🍃 Naponta számtalan olyan döntéssel szembesülünk, amely kihat a környezetünkre, kezdve attól, hogy felkapcsoljuk szobánkban a 💡 villanyt, folytatva azzal, hogy különböző 🧼 szerekkel kenjük be magunkat, egészen a 🛒 vásárlásig, a 🚴‍♂️  közlekedésig és még hosszan sorolhatnánk.
A 8 alkalmas, 4-5 fős csoportnak szóló program ötleteket ad, de nem csak elgondolkodtatja a gyerekeket, hanem aktív cselekvésre is készteti őket.

Időtartam: 2 x 8 óra
Időpont:17.00-19.00
A foglalkozás díja: 25 lej/fő/alkalom

🌲 A fa árnyékot ad, talajt köt, oxigént bocsájt a levegőbe, fészkelő helyet, táplálékforrást jelent számos 🐗 állat számára. Ezen a héten a fákat vizsgáljuk meg! 🤓
Megismerkedünk az évgyűrűkkel, megpróbáljuk tapintás segítségével felismerni a különböző fák 🍁 leveleit, 🌰 terméseket társítani ezekhez. Vár a kaland!

Időtartam: 2 óra
Időpont: 17.00-19.00
A foglalkozás díja: 50 lej/csoport

Hétvégi témánk: 🐾 az állatok!
 
🗺️ A családi program során többek között arra keressük a választ, hogy hogyan néz ki a 🦔 sün lábnyoma, mi a közös a 🍄 légyölő galócában és a szarvasbogárban, hogyan különböznek egyes fajoknál a fiatal és felnőtt egyedek, milyen szerepük van a 🌿 növényvilág térhódításában az állatoknak stb.
  🐞 Az apró kezeknek kézműveskedést, a kíváncsi füleknek új ismereteket készítettünk elő. A foglalkozás közel hozza a 🌱 természetet, felismerhetjük, milyen értékesek a környezetünkben a legapróbb állatok is. 
 
Újra teszünk-veszünk, tanulunk!
 
Időtartam: 3 óra
Időpontok: 9.00-12.00, 12.00-15.00, 15.00-18.00
A foglalkozás díja: 50 lej/család

Ezen a héten új témával várunk benneteket: bevezetünk a hulladékok világába!
Képzeletben vásárolni indulunk, és azon gondolkozunk, hogy mi alapján veszünk le egy terméket a polcról. Mi az a sok apró betű a csomagolás oldalán? Mitől leszek tudatos vásárló? Ehhez hasonló kérdésekre keressük a választ, így a program végére már másképp fogunk tekinteni az „egyszerű” bevásárlásra is.
Saját csomagolást tervezhettek egy-egy terméknek, játékosan ismerkedhettek meg a márkák fogalmával, illetve a csomagolások összetételéről és ezek környezetre gyakorolt hatásáról is szó lesz.
Időtartam: 2 óra
Időpont: 17.00-19.00
A foglalkozás díja: 30 lej/fő
Korcsoport: 8-13 év
Egy foglalkozásra legtöbb 4 gyerek jelentkezhet.

Szeretsz társasozni, és érdekelnek a közelünkben élő madárfajok? Szeretnéd, ha a gyermekeid is érdeklődnének a madarak színes világa iránt? Látogassatok el oktatótermünkbe egy szórakoztató családi programra, itt valóban élményszerű tanulás vár!
Madár, ne mérgelődj! játékunkat közel 450 településről 2.000 alkalommal töltötték le, így a legsikeresebb anyagunknak számít. Ennek a játéknak a továbbfejlesztése a most elkészített 1 x 0,5 méter nagyságú, mágneses játékfelületet, amely még élvezetessebbé teszi a játékot, a tanulást.
A cél, hogy minden játékos-madár mihamarabb a fészkébe vigye a tojásokat. Ahhoz azonban, hogy dobni lehessen, előszőr egy-egy kártyát kell felemelni, és helyesen kell válaszolni a kérdésre.
A kártyák madárképeket, információkat tartalmaznak, több válaszlehetőséggel, amelyek közül ki kell választani a helyeset, hogy haladni tudjunk.
Szóval, dobj, tanulj és ne mérgelődj!

Időtartam: 3 óra
Időpontok: 9.00-12.00, 12.00-15.00, 15.00-18.00
A foglalkozás díja: 50 lej/család

Ismerd meg a madarakat! Színezz, ragassz, gondolkozz, és legfőképp tanulj!
Február 2-5. között játékos foglalkozásokat tartunk, amelynek során megismerheted a Csík környékén gyakran előforduló madárfajokat.
Várunk szüleiddel, akár nagyobb testvéreddel együtt!
Időtartam: 3 óra
A családi foglalkozás díja: 50 lej (legtöbb 4-5 fő)
Back To Top